Понеділок , 17.06.2024

У Тернополі п’яний водій BMW в’їхав у відбійник і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

bmw

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 жовтня 2023 року у місті Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці Текстильній водій автомобіля “BMW 328” не впорався з керуванням та в’їхав у дорожній відбійник.

У результаті ДТП транспортний засіб та дорожнє огородження отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій залишив місце автопригоди і, як виявилося згодом, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, порушення мови, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій БМВ не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “BMW 328” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Мінімалізм у дизайні: чому він користується популярністю у фахівців і замовників