Субота , 27.07.2024

У Тернополі водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 10 діб арешту

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

наручники

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 вересня 2023 року  у селі Петриків, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Шептицького патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Шкода Фабія”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: розширені зіниці очей, що не реагують світло, підвищена нервововість, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень або адміністративного арешту строком на 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

У судовому засіданні водій “Шкоди” не визнав своєї провини, стверджував, що не відмовлявся від проходження огляду на стан сп’яніння. А також зазначив, що у нього не було жодних ознак наркотичного сп’яніння. Тому просив закрити провадження у справі.

Втім, незважаючи на ці заперечення, суд прийшов до висновку, що провина водія доведена у повному обсязі.

Відтак, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Фабія” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді адміністративного арешту строком на 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Водій не погодився з отриманим покаранням, але безуспішно –  Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
На Чортківщині водій “Сітроену” збив 15-річного скутериста