Неділя , 16.06.2024

У Тернополі водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

draher

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 вересня 2023 року у місті Тернополі. Близько шостої години ранку на вулиці Протасевича працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 1,69 проміле алкоголю, що в 8 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Читайте також:
У Чортківському районі селищний голова і депутатка нахімічили із закупівлею котлів