Субота , 27.07.2024

У Великих Гаях п’яний водій “Опеля” попався поліції і отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8  жовтня 2023 року у селі Великі Гаї, що поблизу Тернополя.

У післяобідню пору на одній із вулиць населеного пункту працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – драгер показав 1,90 проміле, що майже в 10 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягував до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

А також склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Порушник не погодився з отриманим покарання і подав апеляційну скаргу, але безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Чортківському районі водійка “Фольксвагена” в’їхала у вантажівку DAF