Четвер , 27.06.2024

3,5 проміле: у селі поблизу Тернополя п’яний водій “Жигулів” не розминувся з “Нивою”

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 23 листопада 2023 року у селі Серединки Великоберезовицької територіальної громади.

Близько 16:10 на вулиці Серединецькій водій автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”) при зустрічному роз’їзді не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 2121”, який рухався назустріч.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 3,53 проміле алкоголю, що майже у 18 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі викладач університету попався на хабарі