Неділя , 30.06.2024

На Теребовлянщині п’яний водій “Форда” заїхав у кювет. Як покарали порушника?

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

draher

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 12 серпня 2023 року у селі Стара Брикуля. Ввечері, близько 21:00, водій автомобіля “Ford Sierra” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення мови та координації рухів. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій легковика визнав свою провину тільки у вчиненні ДТП, стверджував, що алкогольних напоїв не вживав і від проходження огляду на стан сп’яніння не відмовлявся.

Втім, факт відмови від проходження огляду на стан сп’яніння був зафіксований поліцейськими на відео.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “Ford Sierra” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі зіткнулися три автомобілі