Четвер , 04.07.2024

На Теребовлянщині водій вантажівки за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 листопада 2023 року у селі Семиківці Золотниківської територіальної громади. Ввечері, близько 18:00, водій вантажного автомобіля “DAF” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій після скоєння автопригоди до проведення огляду на стан сп’яніння вживав алкоголь, а саме коньяк.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після скоєння ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні водій фури не визнав своєї провини.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “DAF” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а саме за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
Інноваційні стереоскопічні мікроскопи: Нові можливості у ветеринарії