Субота , 27.07.2024

Поблизу Теребовлі п’яний водій заїхав у дорожнє кільце та отримав 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 25 жовтня 2023 року поблизу Теребовлі на 343-му кілометрі автодороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече. Водій автомобіля “ВАЗ 21154” (“Лада Самара”) не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив наїзд на дорожнє кільце, на якому розташована заправка “Укрпетроль”.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій “Лади” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, почервоніння очей та обличчя, хитка хода. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину повністю.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21154” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
На Тернопільщині зіткнулися вантажівка і два легкових авто