Субота , 27.07.2024

Понад 2 проміле: на Кременеччині тракторист за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

draher

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 12 жовтня 2023 року у селі Старий Почаїв Кременецького району. В обідню пору на вулиці Радивилівській працівники поліції зупинили водія трактора “ФТЗ 5244Р”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав 2,16 проміле алкоголю, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився, зізнався поліціянта, що пив вино та горілку.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій трактора не з’явився, хоча про дату, час та місце його проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія трактора “ФТЗ 5244Р” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Читайте також:
На Тернопільщині виявили порушень митних правил майже на 1,3 млн гривень