П’ятниця , 21.06.2024

У Службі відновлення назвали “винуватців” пошкодження Струсівського мосту

Учора, 11 червня, на автошляху Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль під час зливи стався розмив земляного насипу на мосту у селі Струсів.

Струсівський міст

Внаслідок цього частково зруйнувався тротуар. Основна конструкція дороги не пошкоджена. Проїзд транспорту через міст у селі Струсів відбувається у звичному режимі.

Як зазначають у Службі відновлення та інфраструктури у Тернопільській області, основна причина розмиву земляного насипу – локальні інтенсивні опади у Тернопільському районі. За 3 години випала більш ніж тижнева норма опадів.

Окрім цього, винос болота та сміття на проїжджу частину траси Н-18 з прилеглих до автошляху вулиць та сільськогосподарських угідь значно погіршив водовідведення з мосту.

Підрядна організація негайно розпочала ліквідацію наслідків стихії. Станом на ранок укріпили ділянку розмиву, триває зміцнення конуса земполотна.

У Службі відновлення також зазначили, що цей об’єкт не зданий в експлуатацію. Всі ремонтні роботи підрядна організація виконує за власний кошт.

Сьогодні у селі Струсів збереться комісія за участі представників Служби відновлення, підрядної організації, незалежного технагляду та організації, яка розробила проєкт мосту. Також прибуде незалежний технагляд, який слідкував за всіма етапами ремонтних робіт.

Комісія узгодить проєктне рішення, яке дозволить запобігти повторенню розмивання земельного полотна мосту.

Як відомо, капітальний ремонт Струсівського мосту тривав впродовж кількох років.

Читайте також:
На Теребовлянщині негода пошкодила капітально відремонтований міст (ФОТО)