Субота , 27.07.2024

У Тернополі водій “Mitsubishi” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

водій кермо

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 жовтня 2023 року на 340-му кілометрі автодороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече (це поблизу села Кровинка Теребовлянської міської громади).

Водій автомобіля “Mitsubishi Pajero Pinin” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на відбійник дорожнього огородження.

У результаті ДТП транспортний засіб та відбійник отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій мав явні ознаки наркотичного сп’яніння: порушення мови, звужені зіниці, які не реагують на світло, неприродна блідість. Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Mitsubishi” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

Протоколи направили на розгляд у Тернопільський міськрайонний суд.

У судовому засіданні водій “Mitsubishi” не визнав своєї провини по жодному з двох інкримінованих адміністративних порушень. Пояснив, що жодних правил дорожнього руху не порушував, в тому числі і не перевищував швидкість, а причиною зіткнення автомобіля з дорожнім покриттям став розрив шини у колесі.

Також зазначив, що у нього були відсутні ознаки наркотичного сп’яніння, а отже і не було жодних підстав для проведення огляду на стан сп’яніння.

Втім, незважаючи на ці заперечення, суд прийшов до висновку, що провина водія повністю доведена матеріалами справи.

Відтак, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mitsubishi Pajero Pinin” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився з отриманим покаранням та подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
В аварії на Прикарпатті травмувалися дві жінки з Тернопільщини (ФОТО)