Неділя , 08.09.2024

Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху

Колишня народна депутатка Ірина Фаріон, на яку скоїли замах 19 липня, померла у лікарні.

Ірина Фаріон

Про це повідомили мер Львова Андрій Садовий у Telegram та Національна поліція.

“Біда. Стало відомо, що Ірина Фаріон померла в лікарні. Медики зробили все можливе, але поранення було несумісне з життям”. – йдеться у дописі Садового.

За його словами, громада Львова висловлює щирі співчуття родині та всім, хто її знав і любив.

“Це дуже страшно і жахливо. Я завжди кажу, що в Україні більше немає безпечного місця. Але щоб таке зухвале, нагле вбивство. Вбивцю треба знайти!”, – зазначив він.

У Національній поліції підтвердили, що поранена 19 липня у Львові Ірина Фаріон померла в лікарні від отриманих травм.

“Злочин перекваліфіковано на ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років. Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для встановлення особи та затримання зловмисника”, – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 19 липня ввечері, у Львові скоїли замах на колишню народну депутатку Ірину Фаріон, це сталося на вулиці Масарика. Невідомий стріляв в Ірину Фаріон. Її госпіталізували із вогнепальним пораненням голови.

Довідково:

Ірина Дмитрівна Фаріон (нар. 29 квітня 1964, Львів) — український мовознавець, педагог, науковець, доктор філологічних наук, професор, політик, народний депутат України VII скликання (2012—2014), політичний та громадський діяч, публіцист, блогер. Член Політради ВО “Свобода” (з 2005).