Неділя , 08.09.2024

На Теребовлянщині водійка легкового авто пила пиво після скоєння ДТП і отримала 34000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водійки, яка після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживала алкогольні напої.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 1 квітня 2023 року поблизу селища Микулинці, що на Теребовлянщині. На 340-му кілометрі автодороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече водій автомобіля “HYUNDAI COUPE” не впоралася з керуванням та з’їхала у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водійка мала явні ознаки алкогольного сп’яніння. Втім пояснила поліцейським, що автомобілем керувала твереза, а алкогольні напої вживала уже після ДТП. Зокрема, під час спілкування з правоохоронцями тримала у руках пляшку пива та вживала алкоголь, незважаючи на зауваження поліціянтів про те, що цього робити не можна.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУПАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУПАП  (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водійка автомобіля “Хюндай” не з’явилася, тому справу розглянули без її присутності.

Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водійку автомобіля “HYUNDAI COUPE” визнати винною у вчиненні порушення ч. 4 ст. 130 КУПАП та призначив її покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

А провадження у справі за ст. 124 КУПАП суд постановив закрити у зв’язку із закінченням тримісячного строку накладення адміністративного стягнення.

Читайте також:
Як унікальні меблі можуть підкреслити стиль компанії