П’ятниця , 05.07.2024

Понад 2 проміле: у Тернополі водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

drager

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 2 жовтня 2023 року у місті Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці Протасевича патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку.

Результат виявився позитивний. Драгер показав 2,28 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами суд не застосував, оскільки водійського посвідчення порушник не отримував.

Читайте також:
Як підібрати надійний розумний годинник