Неділя , 07.07.2024

У Тернополі п’яний водій “Шкоди” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 вересня 2023 року у місті Тернополі. Близько 16:00 на вулиці 15 Квітня водій автомобіля “Skoda Superb” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Гольф”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження, а водій та пасажир “Фольксвагена” – незначні тілесні ушкодження.

Водій “Шкоди” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, порушення координації рухів, різка зміна забарвлення шкіри обличчя, поведінка, що не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Шкоди” визнав свою провину тільки у вчиненні ДТП та не визнав провини у нетверезому керуванні.

Втім, його заперечення були спростовані іншими матеріалами справи.

Відтак, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Skoda Superb” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішенням та подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
На Тернопільщині мікроавтобус заїхав у ставок на 15 метрів від берега