Неділя , 08.09.2024

У Тернополі водій “Хюндаю” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 9 грудня 2023 року у місті Тернополі. Близько другої години ночі на вулиці 15 Квітня патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Hyundai Santa FE”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння спочатку проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав 0,47 проміле алкоголю, тоді як допустима норма становить 0,20 проміле.

Водій не погодився з отриманим результатом і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Втім, висновок лікаря-нарколога теж виявився позитивний.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій легковика не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Hyundai Santa FE” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
В аварії поблизу Тернополя загинув водій автомобіля “Рено Дастер”