Субота , 06.07.2024

У Тернополі водій “Ніссану” попався п’яним поліції і отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

draher

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 29 листопада 2023 року у місті Тернополі. Близько третьої години ночі на вулиці 15 Квітня патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Ніссан Алмера”.

Під час спілкування правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога позитивний.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

А також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Ніссану” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ніссан Алмера” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у межах ч. 2 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень.

Читайте також:
У Чорткові водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу