Четвер , 04.07.2024

Якими бувають та для чого підходять алюмінієві фасади

Алюмінієвий фасад – це досить розповсюджений вид скління.

фасадне скління

Використанні конструкцій з такого матеріалу дозволяє клієнтам розраховувати на високий рівень міцності, екологічність, вигідні ціни, практичність, приємний зовнішній вигляд та безпеку. Однак попередньо варто ознайомитися з тим, де можна використовувати алюмінієві фасади та які бувають їхні види.

Основні види алюмінієвих фасадів

Для початку давайте поговоримо про основні різновиди. Алюмінієві фасадні системи – бувають двох основних типів:

  • стійково-ригельними;
  • структурними.

Перший варіант є класичним рішенням, яке використовується впродовж багатьох десятиліть. Структура такого скління передбачає наявність спеціальних несучих профілів з алюмінію, які укладаються як горизонтально, так и вертикально. Вертикальні профілі є стійковими, а горизонтальні – ригельними. Загалом така конструкція більш надійна, саме тому вона використовується об’єктів, які передбачають наявність дійсно високих вікон.

Структурні фасадні системи трохи інші. Це сучасніша конструкція, яка передбачає наявність структурних фасадів всередині приміщення будівлі або ж безпосередньо на ній, але під склом, яке буде встановлюватися. Таким чином власники об’єкту можуть розраховувати на створення візуально суцільного скляного полотна, яке не буде перемежовуватися зовнішніми профілями, як у випадку із стійково-ригельним склінням.

Перед вибором варіанту для вашого проєкту варто врахувати всі переваги та особливості обох видів фасаду, щоб зрештою обрати саме той, який ідеально підійде вам.

Сфера використання алюмінієвих фасадів

Фасади з алюмінію – це дійсно сучасне рішення, яке дозволяє розраховувати на низку різноманітних переваг. Тому не дивно, що такий тип скління широко використовується для найрізноманітніших об’єктів. До основних з них варто віднести:

  1. Громадські приміщення. Фасадне скління відрізняється дуже красивим зовнішнім виглядом. Саме тому це оптимальний варіант для офісів, що дозволяє забезпечити таким робочим приміщенням дійсно чудове освітлення впродовж дня. Однак така система є чудовим рішенням для банків, ресторанів, супермаркетів, торгівельних та розважальних центрів тощо.
  2. Багатоквартирні будинки. Тут актуальні скляні фасади тераси, які використовуються для облаштування балконів. Це забезпечує не тільки красивий зовнішній вигляд, але й дозволяє покращити параметри теплоізоляції.
  3. Приватні будинки. Тут скління може використовуватися для оформлення даху, а також різноманітних підвісних систем.

Алюмінієві фасади – це дійсно чудове рішення, яке дозволить вам розраховувати на довгу та зручну експлуатацію. Головне підібрати правильний варіант для свого проєкту, а також знайти надійного підрядника.