Четвер , 19.09.2024

У Тернополі п’яний водій “Шкоди” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

avto alko

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 грудня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Руській водій автомобіля “Skoda Octavia” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “BMW 318D”, який у свою чергу по інерції іще зіткнувся з автомобілем марки “Volkswagen”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.
Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Також водій “Шкоди” відмовився пред’явити документи та намагався втекти з місця автопригоди.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) і за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню поліцейського).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, однак направив на адресу суду про розгляд справи за його відсутності.

Дослідивши матеріали, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “Skoda Octavia” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Козівській громаді внаслідок ДТП загинула 50-річна жінка