Понеділок , 16.09.2024

На Бережанщині водій “Жигулів” випив горілки після скоєння ДТП і отримав за це 34000 грн штрафу

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 17 листопада 2024 року у селі Демня Нараївської територіальної громади.

Близько четвертої години ночі на вулиці Центральній водій автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та на заокругленій ділянці дороги здійснив зіткнення з електричною опорою.

У результаті ДТП транспортний засіб та електроопора отримали механічні пошкодження. Після вчинення автопригоди водій вживав алкогольні напої. Результат огляду на стан сп’яніння – 0,54 проміле, що на 0,34 проміле вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Жигулів” пояснив, що після зіткнення з електричною опорою він кіньми затягнув додому пошкоджений автомобіль, випив сто грамів горілки та ліг спати. А вранці до нього прийшли працівники поліції.
У суді керманич “Жигулів” просив провадження у справі закрити, стверджував, що електрична опора не зазнала пошкоджень.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суддя Бережанського районного суду постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій “Пежо” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу