П’ятниця , 20.09.2024

У Заліщиках водій “Жигулів” отримав 40800 грн штрафу

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 грудня 2023 року у місті Заліщики. Вранці, близько 08:40, на вулиці Бандери працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманичі явні наркотичного сп’яніння: розширені зіниці, які не реагують на світло, почервоніння обличчя, поведінка, яка не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суддя Заліщицького районного суду постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також:
У Тернополі двоє неповнолітніх потрапили під колеса автомобіля