Понеділок , 16.09.2024

Усе що потрібно знати про паназіатську кухню

Азіатська кухня дарує безліч дивовижних смакових відчуттів. Цей термін охоплює переважно китайську, японську, корейську, тайську та в’єтнамську кухню.

суші

У популярному закладі громадського харчування https://uzhhorod.eat-sushi.com/ можна замовити найпопулярніші страви азіатської кухні. Кожному клієнту гарантована смачна їжі найвищої якості та швидка доставка на дім чи в офіс.

Азіатська кухня – основні особливості, схожості та відмінності

Азіатська кухня – це збірне поняття, тому воно має чимало схожостей і кілька відмінностей. Кухні різних регіонів Азії об’єднують продукти, які в них найчастіше використовуються:
1. морепродукти;
2. овочі;
3. рис;
4. соєвий соус;
5. тофу;
6. велика кількість азійських спецій.

Відмінності найчастіше стосуються кількості використовуваних інгредієнтів і різних способів приготування страв, наприклад, використання різних видів ароматизаторів.

В азіатській кухні практично не використовуються молочні продукти – навіть масло. Основою тут є згадані вище соя і тофу.

Китайська кухня

У китайській кухні є великі відмінності навіть в одній країні! Жителі північних регіонів замість рису вибирають макарони і хліб. Південь славиться своєю унікальною пристрастю до морепродуктів і овочів. На Сході віддають перевагу стравам на основі коричневого рису в солодкому вигляді. До популярних страв цієї країни відносяться: пекінська качка, пельмені вонтон, курка гонг бао, спринг-ролли.

Японська кухня

Якщо говорити про Японію, то звісно ж варто згадати про символ місцевої кухні – суші. Повсякденна кухня японців складається в основному з риби, а також морепродуктів і морської капусти.

Крім суші, до популярних японських страв також належать:
1. Онігірі – фаршировані рисові кульки.
2. Дайфуку – рисовий пиріг із солодкою начинкою, який часто дарують під час важливих урочистостей.
3. Данго – пельмені з рисового борошна, які подаються в різних варіантах.
4. Рамен – суп на бульйоні з локшиною та овочами.
5. Соба – тонка гречана локшина. Вона подається, серед іншого, як гаряче в бульйоні і холодне.

Японська кухня також славиться своїми супами, які їдять у великих кількостях.

Корейська кухня

Страви корейської кухні обов’язково зацінять любителі гострих страв. Все це завдяки відповідним спеціям. Кімчі вважається у корейців національною стравою – її готують на основі пекінської капусти або овочів. Звичайно, в гострому варіанті. Кімчі використовується як гарнір або необхідний інгредієнт для інших страв.  У корейській кухні також їдять багато супів. Важливо, однак, що вони розглядаються як частина основної страви, а не як доповнення, наприклад, на початку або в кінці їжі.

Тайська кухня

Тайська кухня розвивалася під впливом Китаю та Індії. Однак у тайців є багато оригінальних рецептів, які відрізняють їх від інших регіонів Азії. Для охочих спробувати тайські делікатеси варто почати з салатів і паштетів – цим славиться ця країна. Типові тайські страви також включають: бамі, тобто локшина з м’ясом і овочами, і каенг, що є еквівалентом карі.

В’єтнамська кухня

В’єтнамська кухня схожа на китайську. До традиційних страв відносяться:
Спрінг-роли – фаршировані овочами або креветками, загорнуті в їстівний рисовий папір,
Фо – бульйон з локшиною та добавками,
багети бан – з м’ясом, яйцем, овочами, соєвим соусом і спеціями.

В’єтнамці використовують рибний соус замість соєвого. Також на кухні широко використовуються лемонграс, коріандр, лайм і цукор, який використовується не тільки в солодких стравах.