П’ятниця , 18.10.2024

У Білобожниці п’яна водійка “Фольксвагена” заїхала в дерево і отримала 17000 грн штрафу

Чортківський районний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 лютого 2024 року у селі Білобожниця Чортківського району. Ввечері, близько 20:20, на вулиці Лесі Українки водійка автомобіля “Фольксваген Гольф” не обрала безпечної швидкості руху, не впоралася з керуванням та допустила зіткнення з деревом.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками. Водійка мала явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі категорично відмовилася.

На жінку склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні жінка визнала свою провину та розкаялася у вчиненому.

Дослідивши матеріали, суддя Чортківського районного суду постановила водійку автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винною у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначила їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі водій “Форда” збив жінку на пішохідному переході