П’ятниця , 18.10.2024

У Чорткові п’яний водій мікроавтобуса збив пішохода і отримав 34000 грн штрафу

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 листопада 2023 року у місті Чорткові. Ввечері, близько 17:30, на вулиці Копичинецькій водій автомобіля “Volkswagen Transporter” не обрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на пішохода.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження, а пішохід незначні травми.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,08 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми. Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

За фактом ДТП спочатку відкрили кримінальне провадження, а потім закрили, оскільки потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

Натомість склали на порушника адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій мікроавтобуса не прибув, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суддя Чортківського районного суду постановив водія автомобіля “Volkswagen Transporter” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
Житель Кременця під час суперечки важко поранив свого товариша