Вівторок , 30.04.2024

У Тернополі судили шахрайку, яка займалася фіктивним працевлаштуванням людей

Кримінальні новини Тернополя: судили консультанку фірми, що кинула на гроші ряд жителів України, обіцяючи працевлаштування за кордоном.

Обвинувачена пішла на угоду з прокуратурою та отримала умовне покарання. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду. Фігурантка справи – уродженка м. Стаханов Луганської області, із середньо-спеціальною освітою, неодружена, непрацююча.

Як випливає із обвинувального акту, матеріали справи щодо організатора та учасників виділені в окремі провадження. Йдеться зокрема про ТОВ “К.С.М. Консульт”, що укладало фіктивні договори про  надання інформаційно консультаційних послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Фірма була зареєстрована у лютому 2019 дядьком організатора у Києві, який нічого не знав про наміри племінника, а почала функціонувати з травня 2020 у Тернополі. Тоді ж дружина організатора розмістила оголошення про надання послуг в Інтернеті, а також на сайті “Work.ua” розмістила оголошення про набір консультантів, після чого працевлаштували двоє консультанток, одна з яких – обвинувачена.

У липні 2020 дівчата дізнались, чим насправді займається фірма, після чого одна звільнилась, а інша, обвинувачена, залишилась працювати. Таким чином, на початку липня 2020 вона  увійшла до стійкого злочинного об’єднання – організованої групи, яка заволоділа  грошима громадян шляхом обману під виглядом надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордон, безпосередньо приймаючи участь у злочинах, вчинених учасниками організованої групи.

24 січня 2022 року обвинувачена пішла на угоду з прокуратурою. 24 травня суд її затвердив. Він визнав обвинувачену винуватою у вчиненні злочину за ч.4 ст. 190 КК “Шахрайство” та призначив узгоджене покарання. Йдеться про 5 років тюрми без конфіскації майна, звільненні від їхнього відбування та призначення три роки іспитового строку. Вирок уже набрав законної сили.

Читайте також:
Кіберполіція викрила групу осіб, яка налагодила схему прихованого переправлення грошей з рф