Субота , 21.09.2024

У Ланівцях водійка “Тойоти” скоїла ДТП і втекла з місця події

Лановецький районний суд призначив покарання для водійки, яка скоїла дорожньо-транспортну пригоду і залишила місце події.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 23 жовтня 2023 року у місті Ланівці. Близько 14:40 на вулиці Незалежності водійка автомобіля “TOYOTA AURIS” проявила неуважність та допустила зіткнення з припаркованим автомобілем “Рено Меган”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водійка залишила місце автопригоди і як вказали подіцейські, мала ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота та нечітке мовлення.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовилася в установленому законом порядку, чим порушила п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водійку “Тойоти” склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водійка “Тойоти” визнала свою провину. Пояснила, що вона через неуважність здійснила ДТП та залишила місце автопригоди, а також відмовилась від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння.

Зазначила, що вказані порушення були вчинені нею через недосвідченість, оскільки вона недавно стала водієм і не має значного досвіду керування транспортним засобом, а тому після ДТП перехвилювалася і залишила місце пригоди, однак відразу повернулася. Також, через своє незнання законодавства, незважаючи на те, що була твереза, відмовилася від проходження огляду. В даний час вона жаліє про свій вчинок і щиро кається.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суддя Лановецького районного суду постановив водійку автомобіля “TOYOTA AURIS” визнати винною у вчиненні порушень ст. 124, ст. 122-4 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання в межах ст. 122-4 КУпАП – штраф у розмірі 3400 гривень.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій “Ніссану” заїхав у дерево і отримав 17000 грн штрафу