П’ятниця , 27.09.2024

У Вишнівці водій “Лади” попався п’яним поліції і отримав 40800 грн штрафу

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 30 грудня 2023 року у смт. Вишнівець. Ввечері, близько 17:45, на вулиці Корибутів працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108” (“Лада”, “вісімка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Лади” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суддя Збаразького районного суду постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також:
Тернополянину, який скоїв аварію із трьома загиблими, загрожує до 10 років тюрми