Понеділок , 07.10.2024

У Кременці водій “Жигулів” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 січня 2024 року у місті Кременці. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Березина водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з огорожею домогосподарства.

У результаті ДТП огорожа та автомобіль отримали пошкодження. Водій залишив транспортний засіб та втік з місця події.

Коли керманича розшукали поліцейські, виявилося що у нього наявні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік пояснив, що алкогольні напої (пиво) вживав після скоєння ДТП для зняття стресу.

На порушника склали чотири адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП), за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими), а також за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, тимчасово обмеженою в такому праві).

У суді усі чотири протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Жигулів” повністю визнав свою провину, просив суворо не карати та розстрочити виплату штрафу.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суддя Кременецького районного суду постановила водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначила йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Також суд постановив розстрочити виплату штрафу строком на 10 місяців рівномірними платежами по 3400 грн щомісяця.

Читайте також:
На Тернопільщині п’яний водій “Жигулів” збив на смерть 45-річну жінку