П’ятниця , 18.10.2024

У Кобиловолоках п’яна водійка перекинулася на “Фольксвагені” і отримала 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 січня 2024 року у селі Кобиловолоки. Близько 12:00 на вулиці Центральній водійка автомобіля “Фольксваген” не обрала безпечної швидкості руху, не впоралася з керуванням, з’їхала у кювет та допустила перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження.

Водійка мала явні ознаки алкогольного сп’яніння: почервоніння обличчя, тремтіння рук, різкий запах спиртного з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі кермувальниця відмовилася.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водійка не визнала своєї провини. Стверджувала, що за кермом була не вона, а її дядько, який після перекидання авто пішов з місця автопригоди.

Втім, це твердження було спростовано іншими матеріалами справи, в тому числі відеозаписами з нагрудних камер поліцейських.

Відтак, у підсумку суддя Теребовлянського районного суду постановила водійку автомобіля “Фольксваген” визнати винною у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначила її покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Українським банкам заборонили видавати кредит лудоманам: що потрібно знати