П’ятниця , 18.10.2024

У Борщівській громаді п’яний водій “Лади” заїхав в огорожу та отримав 17000 грн штрафу

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

alko

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 5 квітня 2024 року у селі Королівка Борщівської міської територіальної громади. Близько 15:00 водій автомобіля “ВАЗ 21104” (“Лада”) не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив зіткнення з огорожею.

У результаті ДТП було завдано матеріальних збитків. Водій залишив місце автопригоди і, як згодом виявилося, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Лади” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суддя Борщівського районного суду постановив водія автомобіля “ВАЗ 21104” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Поблизу Тернополя смертельна аварія – водій легковика в’їхав в електроопору