П’ятниця , 18.10.2024

У Кременці водій “Сітроену” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 17 грудня 2023 року у місті Кременці. Ввечері, близько 23:30, на вулиці Петлюри водій автомобіля “Сітроен Джампер”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив наїзд на приміщення магазину “АТБ-маркет”, пошкодивши при цьому склопакет торговельного закладу.

Працівник магазину, який став свідком події, вийшов на вулицю та запитав водія як це все трапилося. Керманич нічого не відповів. Після цього працівник зробив фотографії та поїхав по керуючого магазином. Коли він повернувся з керуючим, то на місці автопригоди уже не було ні водія, ні автомобіля. “Сітроен Джампер” був припаркований через дорогу навпроти магазину.

Згодом водія розшукали і виявилося, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 1,66 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми. Чоловік пояснив, що алкогольні напої вживав уже після ДТП.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими).

У суді перші два протоколи об’єднали в одну справу, а третій – розглянули окремо.

За вчинення ДТП і залишення місця події суд призначив водієві “Сітроену” 34000 грн штрафу, а за вживання алкогольних напоїв після ДТП – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
Шикарні рішення: піднесення простору за допомогою складної меблевої фурнітури