Четвер , 02.05.2024

Біля ринку хочуть забрати автостоянку, щоб розвантажити вулицю Живова

Організацію дорожнього руху змінять біля тернопільського автовокзалу. Таким чином планують упорядкувати рух транспорту та розвантажити вулицю Живова.

ринокВідповідне рішення затвердили на засіданні виконкому 21 жовтня, пише “20 хвилин”.

– На вул. Живова дуже велика кількість маршрутів громадського транспорту, також багато машин приїжджає на ринок, –  в результаті утворюється транспортний хаос, – каже заступник міського голови Владислав Стемковський. – Інтенсивність руху транспорту велика, навантаження колосальне і це призводить до того сторону не залишається вільної смуги. Буває так, що ставлять буси перпендикулярно до тротуарів і цей бус довжиною 5-6 метрів практично перекриває дорогу і створює аварійну ситуацію.

Взагалі на цій вулиці дуже повільний трафік, продовжує пан Стемковський. Особливо в базарні дні. Тоді проїхати ділянку 500 метрів можна за 10-15 хвилин.

– Ми впорядкували вул. Шептицького, розігнали там стихійну торгівлю і там є місця для стоянки, – каже співрозмовник. – Тому зараз за дорученням міського голови ми замовили зміну організації дорожнього руху на Живова. І в тій ділянці взагалі хочемо забрати автостоянки, щоб покращити дорожній рух. Але без допомоги ДАІ ми нічого зробити не зможемо. Там будуть стояти відповідні дорожні знаки про те що і зупинка, і стоянка заборонені.

Тим, хто приїхав на ринок, пан Стемковський радить зупинятися на вул. Шептицького, – там є багато місця для автостоянок.
– Не обов’язково ставити машину поряд з тим місцем, де ви хочете щось купити, – каже він. – Цілком нормально пройтися декілька метрів туди, де є стоянка. – Зараз ми будемо узгоджувати систему дорожнього руху з ДАІ та змінювати знаки та розмітку.