Станом на 8 годину ранку 2 жовтня загальна кількість постраждалих при спалаху, пов’язаного із закладом громадського харчування «Аляска» у Тернополі, склала 8 осіб. Семеро – госпіталізовані в інфекційне відділення Тернопільської міської клінічної лікарні швидкої допомоги, один хворий – на амбулаторномулікуванні.
Виставлено діагнози: харчова токсикоінфекція – 6 осіб, гостра кишкова інфекція – 2 особи.
Всі хворі є учасниками урочистих подій, які відбувалися у названому закладі. Попередні матеріали епідрозслідування, а саме: раптовий початок захворювань, спільні клінічні ознаки (підвищення температури тіла, розлади шлунково – кишкового тракту), реєстрація випадків серед гостей святкування, вживання однакових страв, не виключають епідеміологічний зв’язок і закладом громадського харчування.
З метою запобігання захворювань серед інших учасників урочистих подій, нами здійснено необхідний комплекс протиепідемічних заходів разом із фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області.