Вівторок , 30.04.2024

Школи Тернопільщини ідуть на карантин – від завтра і до 3 квітня (ДОПОВНЕНО)

З 12 березня у навчальних закладах Тернопільщини запровадять карантин, який триватиме до 3 квітня.

Про це зазначили під час регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації, яке відбулося 11 березня.

Такі міри прийняті згідно урядових рішень, яких необхідно дотримуватись через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, зазначають у прес-службі Тернопільської ОДА.

Кабінетом Міністрів України також вирішено ввести обмеження на проведення масових та спортивних заходів.

Обмеження діятимуть на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Проте, це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе лише з дозволу міжнародних організацій та без глядачів.

Мешканцям Тернопілля радять дотримуватись усіх рекомендацій медиків з приводу профілактики коронавірусної інфекції.

У випадку виявлення симптомів COVID-19 необхідно терміново звернутись у телефонному режимі до сімейного лікаря, який розповість про подальший алгоритм дій.

Тернопільська міська рада наразі офіційно не відреагувала на рішення уряду та Тернопільської ОДА, але очікується, що карантинні заходи будуть запроваджені також і в обласному центрі.

P. S. Сьогодні ввечері також прийнято рішення і щодо Тернополя – карантин у навчальних закладах міста триватиме із 12 березня по 3 квітня включно. 12 і 13 березня дитячі садки працюватимуть у спецрежимі – для батьків, які не мають де подіти дітей, працюватимуть чергові групу. А з 14 березня і до 3 квітня, окрім шкіл на карантин також будуть закриті і дитсадки.