Четвер , 25.04.2024

У Тернополі захисників України нагородили медалями. Список

За ініціативи Тернопільської ОДА Степана Барна в обласному драмтеатрі провели форум «Від єдності до Незалежності».

Захід розпочали спільною молитвою священиків та хвилиною мовчання за загиблими Героями України. 64 захисника цілісності держави з Тернопільщини поховали рідні від початку вересня 2014.

Голова Тернопільської ОДА розповів про виплату допомоги учасникам АТО, родинам загиблих, про виділення земельних ділянок бійцям та їхнім сім’ям. У своєму виступі він також проінформував про кошти, які передбачені для соціального захисту оборонців Вітчизни, пише “Доба”.

– З метою покращення соціального захисту осіб, які брали участь в АТО, та членів сімей загиблих під час подій на Сході нашої держави прийнята «Обласна програма підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції на 2015-2019 роки», на реалізацію якої в обласному бюджеті передбачено 7 млн. 50 тис. гривень, – йшлося у виступі Степана Барни.

Степан Барна в приурочення до дня Незалежності відзначив бійців медаллю «Учасник АТО» та медаллю «За оборону рідної держави» двадцять бійців з Тернопільщини.

Медаллю «Учасник АТО» нагородженні:

Володимир Грабар (Бережанський р-н), Руслан Борисевич (Борщівський р-н),Іван Лучка (Бучацький р-н), Віталій Матвіїв (Гусятинський р-н), Ігор Гребля (Зборівський р-н), Степан Ящишин (Козівський р-н), Іван Білосевич (Кременецький р-н), Віктор Ратушко (Лановецький р-н), Володимир Лось (Монастириський р-н), Назарій Хрущ (Підволочиський р-н), Павло Тихоліз (Підволочиський р-н), Андрій Світа (Тернопільський р-н), Павло Доскоч (Чортківський р-н), Роман Шевчук (Шумський р-н), Микола Савчинський (м. Тернопіль),Олександр Захарченко (м. Тернопіль).

Медаллю «За оборону рідної держави нагородили»:

Івана Вівчара (Заліщицький р-н),Максима Коменданта (Збараський р-н), Ігоря Медюха (Підгаєцький р-н), Олега Чорного (Теребовлянський р-н).