П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі черговий хабарник відбувся легким штрафом

Корупціонера ще навіть не звільнили з посади…

kanal-groshiПрокуратура області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовного директора районного будинку культури за фактом одержання від підприємця неправомірної вигоди у розмірі 10000 гривень.

Як уже повідомляла прес-служба прокуратури Тернопільської області, посадовець отримав від місцевого підприємця 10 000 гривень хабара за сприяння у наданні в оренду частини приміщення в очолюваному ним закладі культури для облаштування виставки-ярмарки.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди) та засуджено до сплати штрафу в дохід держави у сумі 17 000 гривень.

Також його позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях державної форми власності строком на 1 рік.

Окрім того, з набранням законної сили судового рішення вирішуватиметься питання про звільнення посадовця із займаної посади за вчинення корупційного злочину.

Нагадаємо, боротьба з корупцією є одним з пріоритетних завдань правоохоронних органів. Щоправда, такими лояльними покараннями корупцію вдасться викорінити напевно нескоро.

Читайте також:
У Тернополі у напрямку Підволочиського шосе збудують автовокзал