Середа , 24.04.2024

На кабанів та оленів полюють з тепловізорами та глушниками

На Тернопільщині почастішали випадки застосування браконьєрами високотехнічних засобів (приладів нічного бачення, карабінів, глушників) для добування звіра.

олень2Про це йшлося під час наради мисливствознавців і єгерської служби державних підприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, яка відбулася у середу, 11 листопада.

На розгляд засідання винесли питання про підготовку до сезону полювання на диких парнокопитних та хутрових звірів, який розпочинається відповідно 14 і 15 листопада.

Стосувалася нарада й аналізу діяльності єгерських служб, основною роботою є виявлення порушень мисливського законодавства та складення протоколів на порушників правил полювання, повідомили у прес-службі обласного управління лісового та мисливського господарства.

На початку засідання головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Микола Слюсаревський зазначив, що в результаті проведення воєнних дій на Сході, почастішали випадки застосування браконьєрами високотехнічних засобів (приладів нічного бачення, карабінів, глушників) для добування звіра. Тож районні мисливствознавці мають бути рушійною силою з охорони державного мисливського фонду і боротьбі з браконьєрством.