Вівторок , 16.04.2024

У Парижі внаслідок серії терактів загинуло 153 людини

В результаті здійснених в Парижі атак і штурму театру загинули 153 людини, передає CNN з посиланням на владу. З них 112 загинули в концертному залі театру Батаклан.

париж3Терористичне угрупування “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за серію атак.

Як повідомляє УНІАН, в Парижі ввечері, 13 листопада, відбулося відразу кілька терактів.

Поліція повідомляла про сім окремих нападів терористів.

Невідомі відкрили стрілянину в одному з ресторанів 10 округу французької столиці, три вибухи пролунали в безпосередній близькості від стадіону “Стад де Франс”, де проходив товариський матч Франція — Німеччина, на якому був присутній французький президент Франсуа Олланд.

Крім того, на рок-концерті в театрі “Батаклан” в 11 окрузі невідомі захопили заручників. Близько 100 людей загинули, ще 40 людей стали жертвами терактів у інших районах столиці.

У зв’язку з тим, що трапилося, Олланд оголосив про введення в країні надзвичайного стану та закриття державних кордонів.

У той же час поліція звернулася до жителів Парижа з проханням не залишати свої будинки. Відповідний запис з’явився на сторінці паризької префектури в соціальній мережі Twitter.

Поліція також закликала адміністраторів “всіх закладів, у яких перебувають люди, посилити пильність і перевіряти людей на вході”. Правоохоронці також рекомендували рестораторам “припинити будь-яку діяльність (їх закладів) поза будівель”.