П’ятниця , 29.03.2024

Люди перекрили трасу на Київ і вимагають зустрічі з головою Тернопільської ОДА

Сьогодні, 13 січня,  жителі райцентру Ланівці перекрили трасу державного значення Тернопіль-Київ.

протест1У такий спосіб люди хочуть привернути увагу влади до своїх проблем та вимагають зустрічі з головою Тернопільської ОДА, повідомили у секторі комунікацій управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як розповів начальник Лановецького відділення поліції Василь Бурик, повідомлення про перешкоджання руху транспорту в райцентрі на вулиці Тернопільській надійшло до місцевих поліцейських близько 12 години. На місце події виїхали правоохоронці.

Правоохоронці встановили, що пішохідним переходом постійно ходить група людей і не пропускає транспортні засоби. За словами протестуючих, у такий спосіб вони хочуть змусити владу краю вирішити проблему з підприємством «Агро-Ланівці», яке займається вирощуванням свиней.

Нагадаємо, конфлікт ланівчан з аграрним підприємством триває не один місяць. Люди скаржаться на роботу тваринницького комплексу, який збудований поряд з їхнім житлом та забруднює навколишнє середовище.

Правоохоронці провели бесіди з учасниками даного заходу щодо недопущення блокування дорожнього руху. Після чого протестувальники дозволили проїзд лише транспорту, у якому перебувають маленькі діти, вагітні жінки та хворі.

Поліцейські з метою запобігання заторів також організували об’їзд перекритої траси державного значення та регулюють рух транспортних засобів.

Станом на 16 годину люди не розходяться та вимагають зустрічі з головою ОДА для вирішення їхніх проблем.

Дану подію співробітники поліції зареєстрували у Журналі єдиного обліку. Правоохоронці продовжують патрулювати на перекритій ділянці автотраси та вживають заходи щодо недопущення порушень громадського порядку.