Вівторок , 16.04.2024

На Тернопільщині учасника АТО і його дружину хочуть позбавити батьківських прав

Кримінальне провадження через невиконання  материнськихобов’язків  розпочато щодо жительки  села Таурів Козівського району. 

 

батьківські-права2

 

Будучи матір’ю  п’ятьох неповнолітніх дітей, жінка  злісно не виконує  покладені на неї обов’язки, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як повідомив т.в.о начальника Козівського відділення поліції МихайлоШвайка, неблагополучна родина  вже перебуває під наглядом  соціальнихслужб. Мати дітей –  35-річна уродженка Вінницької області.

Батько нещодавно  повернувся із зони АТО, працює у селищі Козлів на фермі.Незважаючи на те, що батьки отримують чималу матеріальну допомогу, діти недоглянуті та проживають в умовах антисанітарії.

Трьох  неповнолітніх працівники соцслужби направили до спеціального закладу в Бережанах. Одна дитина за станом здоров’я перебуває у медичному закладі Тернополя. Про халатність матері свідчить і той факт, що у десятирічної дитини навіть не має свідоцтва про народження.

Відомості про подію внесено до ЄРДР згідно статті 166 ККУ – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

Працівники соціальної служби разом з правоохоронцями вирішують питання щодо позбавлення горе-батьків прав на дітей, зазначають у секторі комунікацій обласної поліції.