Субота , 20.04.2024

У Тернополі знайшли “останнього москаля” і хочуть його демонтувати

Петицію про демонтаж пам’ятника Пушкіну на сайті Тернопільської міської ради зареєстрував депутат облради Богдан Яциковський.

ПушкинДепутат з Радикальної партії Олега Ляшка пропонує демонтувати пам’ятник російському поету, який возвеличував царську політику, або ж перенести пам’ятник із центру Тернополя в інше місце.

“Ніхто не применшує роль Олександра Пушкіна, світового класика, але ми маємо чітко розуміти: він не був патріотом України і у своїх творах возвеличував царську політику, яка була спрямована на приниження нашої нації, нашого прагнення до свободи. Що важливо: ми маємо власних національних героїв, яких потрібно прославляти, бо за нас ніхто інший цього не зробить. Тернополяни повинні розглянути це питання, тим більше ця тенденція проглядається по всій Україні: в Івано-Франківську перейменували бульвар Пушкіна, в Теребовлі та Львові – вулицю, у Хмельницьку завершуються громадські обговорення нової назви вулиці Пушкіна. Тернопіль – бандерівський край, земля бійців за незалежністю і Пушкін немає ніякого відношення до нашого краю та міста. Доля пам’ятника – виключно у руках тернополян”. – йдеться у тексті петиції.

Станом на 23 березня петицію уже підписали 22 особи із 250 необхідних.

До кінця збору підписів залишилося ще 88 днів.