Четвер , 28.03.2024

У Тернополі 20 поліцейських влаштували рейд стихійними ринками (ВІДЕО)

У неділю, 28 лютого, співробітники превентивної діяльності Тернопільського відділу поліції провели профілактичні рейди в місцях стихійної торгівлі.   

ринок-стихійнийДо заходів були задіяні двадцять поліцейських, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Нацполіції.

У Тернополі наймасовіші стихійні ринки – по вулицях Чорновола, Шептицького таЖивова.

Поліцейські проводили профілактичні бесіди з людьми, попереджували їх про відповідальність за торгівлю в несанкціонованих місцях. Люди з розумінням поставилися до таких заходів і з місць стихійної торгівлі перейшли до облаштованихторгових павільйонів, зазначають у поліції.

У поліції стверджують,  недільні відпрацювання  були попереджувальними. Надалі правоохоронці прийматимуть жорсткіших заходів щодо порушників. Їх притягуватимуть до адміністративної відповідальності, зокрема за порушення  статті 160 КУАП – торгівля з рук у невстановлених місцях. Покарання за це – штраф від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Ще однією метою відпрацювань стало недопущення незаконних валютних операцій на центральному ринку та поблизу автовокзалу.