Вівторок , 16.04.2024

У Бучачі обікрали монастир отців Василіан

Зловмисник спочатку зі монастиря крав бляху, якою мали накривати дах, і здавав на металобрухт. А згодом виніс із святої обителі ще й два електромотори.

vbybstvoСлужителі Бучацького монастиря отців Василіан звернулися до місцевих правоохоронців із заявою про крадіжку.

Невідома особа винесла зі складських приміщень обителі метал та електроприлади.

Сума збитків склала майже двадцять тисяч гривень, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Оперативними заходами правоохоронці встановили особу підозрюваного. Ним виявився раніше судимий житель райцентру.

33-річний чоловік колись працював різноробочим у монастирі, тому всі ходи і виходи добре знав. Відав також, які приміщення послушники замикають на замки, а до яких є вільний доступ.

В одній з комірчин помітив листи мідної бляхи, яку використовують для накриття храмів. Вирішив цим збагатитися. Вночі йому вдалося винести один метровий мідний лист. На пункті прийому металобрухту отримав за нього півсотні гривень. Відтоді й зачастив зі злодійськими візитами до обителі.

Правоохоронці вже задокументували чотири факти крадіжок та переконані, що це не кінець. Послушники монастиря заявили про зникнення не лише покрівельного матеріалу, а й двох електромоторів. Загальна сума збитків склала майже двадцять тисяч гривень.

Щодо підозрюваного розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.