Четвер , 28.03.2024

У Тернополі почали боротися зі стихійною торгівлею

Патрульна поліція Тернополя взялася за боротьбу зі стихійною торгівлею на вулицях міста.

торгивля1В першу чергу рейди патрульних були спрямовані на вулицю Живова, де на тротуарі біля центрального ринку розміщується чимало нелегальних торговців.

Упродовж двох днів інспектори патрульної поліції на центральному ринку міста проводять профілактичні роботи з ліквідації точок несанкціонованої торгівлі.

Річ у тім, що деякі торговці реалізовують товари без дозвільних документів, не сплачують податки та порушують санітарно-епідеміологічні вимоги, що становить загрозу здоров’ю людей.

Окрім того, вони захаращують тротуари, створюють незручності для пішоходів та перешкоджають прибиранню вулиць, наголошують у патрульній поліції міста.

Так, 7 квітня, охоронцям порядку вдалося ліквідувати 15 таких точок, 8 квітня – 18.

– Люди по-різному реагують, здебільшого агресивно, – розповідає інспектор патрульної поліції Валентина, – однак коли ми просимо пред’явити дозвільні документи на торгівлю на тротуарі – розводять руками. У них немає ані дозволу на оренду землі, ані документів на продукцію, яку вони реалізовують, а самі називають себе звичайними продавцями. Проте, коли просимо пред’явити трудовий договір, – мовчать…