П’ятниця , 29.03.2024

За що подали до суду на голову Тернопільської ОДА Степана Барну?

На голову Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барну подали до суду.

Барна123Позивачем виступив свободівець, мешканець Шумська Василь Габор.

У своєму позові, пан Габор просить притягнути до адміністративної відповідальності голову Тернопільської обласної державної адміністрації Барну Степана Степановича відповідно до ст. 172-7 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» та зобов’язати Барну Степана Степановича усунути конфлікт інтересів, який полягає в суміщенні посади голови обласної державної адміністрації з діяльністю депутата обласної ради, згідно ст. 10 Закону України «Про державну службу».

“Відповідно до п.2.3 ст. 10 «Закону України «Про державну службу» державний службовець не має права: суміщати державну службу із статусом депутата місцевої ради, якщо такий державний службовець займає посаду державної служби категорії “А”, – цитує недавні зміни у законодавстві позивач.

“Також закон вказує, що державний службовець не має права демонструвати свої політичні погляди та вчиняти інші дії або бездіяльність, що у будь-який спосіб можуть засвідчити його особливе ставлення до політичних партій і негативно вплинути на імідж державного органу та довіру до влади або становити загрозу для конституційного ладу, територіальної цілісності і національної безпеки, для здоров’я та прав і свобод інших людей. Державний службовець не має права бути членом політичної партії, якщо такий державний службовець займає посаду державної служби категорії “А”. На час державної служби на посаді категорії “А” особа зупиняє своє членство в політичній партії; обіймати посади в керівних органах політичної партії; у будь-який інший спосіб використовувати своє службове становище в політичних цілях”, – йдеться в позовній заяві.

На даний час позов належно оформлений та спрямований на розгляд до Тернопільського окружного адміністративного суду, пише сайт “Терен”.