П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі зупинили незаконне будівництво церкви та житлового будинку

Порушників притягнуть до адміністративної відповідальності

будова-табу1Відділ державного архітектурно-будівельного контролю міськради провів позапланову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності щодо будівництва церкви та багатоквартирного житлового будинку на вул. Чалдаєва.

Як розповідає начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Михайло Горішній, за результатами перевірки встановлено, що видані дозволи на будівництво церкви на 80 прихожан і 36-квартирний будинок.

Однак, фактично будується церква на 100 прихожан та 44-квартирний будинок, повідомляє прес-служба міської ради.
«Також перевіркою виявлено, що згідно містобудівної документації, на цій території можливе лише будівництво та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. Фактично відбулася самочинна незаконна зміна цільового призначення землі. Церковна громада не має права будувати житлові будинки для парафіян, тому що житловий будинок не є об’єктом громадської забудови. На замовника та виконавця робіт складені протоколи про адміністративні порушення та видано припис про зупинення незаконних будівельних робіт», – додав Михайло Горішній.

З свого боку, міський голова Сергій Надал зазначив, що це лише початок, а головна мета – повністю очистити Тернопіль від незаконного будівництва.

«Після передачі функцій архбудконтролю на місця ми нарешті наведемо лад з будівництвом у Тернополі. Ми зведемо до нуля будь-яку незаконну забудову, будь-які хаотичні забудови. Тепер цими правами наділена громада і в цьому плані буде більше контролю, тому що, один-єдиний орган буде надавати і містобудівні умови, і контролювати саме будівництво, і завершення будівництва, і введення в експлуатацію», – зазначив Сергій Надал.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року у Тернополі було укладено меморандум про передачу функцій архбудконтролю та дозвільних процедур Державної архітектурно-будівельної інспекції України Тернопільській міській раді.