Субота , 20.04.2024

За грошову винагороду житель Тернопільщини “замінував” спиртзавод

Повідомлення про замінування державного підприємства надійшло до правоохоронців Чортківського відділу поліції 3 серпня близько 10 години.

телефон12Невідомий повідомив про закладену вибухівку у приміщенні Марилівського спиртового заводу, що у селі Нагірянка.

На місце події виїхали усі екстренні служби, евакуйовано робітників підприємства.

Працівники вибухо-технiчної служби НДЕКЦ  обстежили будівлю заводу з метою виявлення можливого вибухового пристрою. Інформація про замінування не підтвердилася.

Відомості про подію внесені до єдиного  реєстру досудових розслідувань згідно статті  259 ККУ України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

Працівники управління кримінальної поліції в Тернопiльськiй області організували комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення та затримання особи, причетної до злочину. Правоохоронці оперативно з’ясували, що дзвінок здійснив 58-річний мешканець Борщівського району.

Чоловіка розшукали в обласному центрі. Підозрюваний у скоєному зізнався, зазначає що за здійснення дзвінка отримав грошову винагороду у розмірі ста гривень. Поліцейські встановили й особу спільника. Проводяться слідчі дії щодо затримання зловмисника, повідомляють у сектор комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

Від початку року  працівники поліції Тернопільщини зафіксували чотири факти  неправдивих повідомлень про замінування об’єктів, особи трьох порушників встановлено.