Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині пенсіонерка поміняла 15 тисяч гривень на сувенірні гроші

Не розпізнала у соціальному працівникові шахрая 78-річна мешканка села Петриків. Впустила чоловіка до помешкання та віддала до рук афериста усі заощадження.

шахрай1-300x216Про те, що працівники соцзабезу обходять усіх пенсіонерів, аби обміняти старі банкноти на нові, пенсіонерці повідомив незнайомець, який представився одним з таких робітників.

Запевнив стареньку, що не слід зволікати бо купюри невдовзі вийдуть з обігу. Жінка винесла з хати усі заощадження – 15 тисяч гривень.

Шахрай справно перерахував готівку, залишив їй новенькі гривні та швидко подався з подвір’я. Потерпіла зрозуміла, що замість грошей отримала сувенірні купюри вже через декілька хвилин. Однак пройдисвіта годі й було шукати. Зателефонувала в поліцію. За фактом заволодіння чужим майном шляхом обману відкрито кримінальне провадження. Зловмисника розшукують.

Поліцейські вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям. Якщо до вас завітала підозріла особа, котра назвалась працівником будь-якої державної чи комунальної установи, в першу чергу попросіть її пред’явити посвідчення, також зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати усі обставини даного візиту. Перевірте ретельно почуту інформацію, не поспішайте віддавати незнайомцям гроші за будь-які послуги, розмінювати чи міняти купюри.

У випадку відмови від надання зазначених документів або при відсутності їх у будь-яких працівників установ, повідомляйте про такі візити поліцейських.

Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, негайно телефонуйте на лінію 102.