П’ятниця , 29.03.2024

Водія, який втікав від поліції, покарали відразу за трьома статтями

У неділю, 25 вересня, на вулиці Карпенка патрульні помітили Mercedes-Benz, водій якого не увімкнув вказівник повороту під час зміни напрямку руху.

mersedes1На законну вимогу полісменів про зупинку автомобіля громадянин не відреагував, повідомляють у прес-службі патрульної поліції Тернополя.

Інспектори вирішили зупинити автомобіль, увімкнувши червоні проблискові маячки та спеціальний звуковий сигнал. Водій почав тікати на великій швидкості. Одначе патрульним вдалося його наздогнати і перекрити рух.

33-річний водій мав усі явні ознаки алкогольного сп’яніння. Поводив себе зухвало, агресивно,виражався нецензурною лайкою, чіплявся до громадян. Водія інспектори відвезли до обласного наркодиспансеру. Але від освідування він відмовився, автоматично підтвердивши свою вину.

Водієві патрульні винесли постанову за порушення ПДР та протоколи за невиконання вимоги про зупинку і керування у нетверезому стані. Автомобіль евакуювали на арештмайданчик. Також інспектори встановили, що цей транспортний засіб причетний до ДТП у Львові.

Слід зауважити, що це не поодинокий випадок, коли стосовно водія-порушника складають відразу два, а то й протоколи.

У коментарі нашому сайту юрист Олександр Яворівський зазначив, що згідно ст. 36 Кодексу України про адміністративні правоорушення при вчиненні однією особою двох або більше адміністративних правопорушень адміністративне стягнення накладається за кожне правопорушення окремо. Якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених. До основного стягнення в цьому разі може бути приєднано одне з додаткових стягнень, передбачених статтями про відповідальність за будь-яке з вчинених правопорушень.

– Таким чинном, класичного поглинання чи приєднання, як це передбачає кримінальний закон, в адміністративному законодавстві не має. В разі вчинення двох або більше адміністративних правопорушень стягнення накладається за кожен проступок окремо. Такий порядок застосування стягнень обумовлений тим, що справи про адміністративні правопорушення однієї і тієї самої особи вирішують частіше за все різні посадові особи в межах своєї підвідомчості. Інша ситуація, якщо справи про кілька адміністративних проступків розглядає одна посадова особа. В таких випадках накладається одне основне стягнення в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з вчинених. – роз’яснює юрист Олександр Яворівський (urist.te.ua).