П’ятниця , 29.03.2024

Філарет у Тернополі закладе перший камінь під будівництво собору у візантійському стилі

Патріарх УПЦ КП Філарет 30 жовтня з архіпастирським візитом відвідає Тернопіль.

filaret2Востаннє першоєрарх відвідував це місто чотири роки тому – в червні 2012-го, повідомляє офіційний  сайт Київського Патріархату.

О дев’ятій годині ранку 30 жовтня Патріарх освятить новозбудований храм св. мучч.Бориса та Гліба на вул. Білогірській (поблизу «старого» автовокзалу), після чого в співслужінні з єпископатом та духовеством з усієї України звершить у новоосвяченому храмі першу Божественну Літургію.

По закінченні Служби всі присутні відбудуть на місце будівництва кафедрального собору свв. рівноап. Костянтина та Єлени (на перехресті вул. Київської-Тарнавського).

Перед початком освячення, на місці зведення кафедрального собору, Патріарх Філарет зустрінеться з журналістами та відповість на їх питання. (Якщо час не дозволятиме цього, то зустріч із журналістами може перенестися на кінець Богослужіння.)

О 13:00 Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату звершить закладення першого каменя під будівництво центрального храму Тернопільської єпархії – кафедрального собору в давньо-візантійському стилі.